Tweede divisie of Topklasse nieuwe competitie beloften Groningen

Door: Gabriel Baysoy | 03 December 2014 | 10:53

Tweede divisie of Topklasse nieuwe competitie beloften Groningen

Het beloftenelftal van FC Groningen zal met ingang van het seizoen 2016/2017 hoogstwaarschijnlijk uitkomen in de tweede divisie of topklasse. De KNVB is akkoord gegaan met de nieuwe 'voetbalpiramide'.

“Onze huidige voetbalstructuur voldoet niet om aan onze ambitie te voldoen. Dit is vitaal voor de toekomst van het Nederlandse voetbal”, licht bondsvoorzitter Michael van Praag toe. “Een attractieve en kwalitatief betere top heeft een positieve aantrekkingskracht op de breedte. We moeten jongensdromen blijven creëren en dat is met amateurs en profs onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.”

 

Nieuwe structuur

De drie huidige beloftenelftallen, Jong Ajax, Jong Twente en Jong PSV, zullen actief blijven in de Jupiler League. Vier beloftenploegen zullen uitkomen in de tweede divisie, zes in de topklasse en de overige ploegen komen uit in de hoofdklasse. 

 

Hans Nijland

Algemeen directeur Hans Nijland is positief over de nieuwe opzet van de beloftenelftallen. "Prima bijeenkomst in Zeist. Nieuwe voetbalpiramide een feit. Onze ambitie is met de beloften zo hoog mogelijk in te stromen."

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen