Voorbeschouwing: FC Twente - FC Groningen (30-11-2014)

Door: Gabriel Baysoy | 27 November 2014 | 19:42

Voorbeschouwing: FC Twente - FC Groningen (30-11-2014)

Aanstaande zondag speelt FC Groningen de beladen uitwedstrijd in Enschede bij FC Twente. De wedstrijd in de Grolsch Veste begint om 14:30 uur en staat onder leiding van niemand minder dan Reinold Wiedemeijer. Hoewel beladen.. er nemen helaas maar 77 supporters plaats in het uitvak.

Vorige ontmoetingen:

In 2006 ging FC Groningen voor het laatst met een goed resultaat uit Enschede. Door een doelpunt van Goran Lovre pakte de FC destijds één punt mee naar Groningen. Voor de laatste overwinning moeten we verder terug. Op 7 november 2004 zagen zo\'n 375 supporters van FC Groningen de Trots van het Noorden met 1-2 winnen dankzij doelpunten van Mile Krstev en Erik Nevland (debuut!!). Vorig seizoen ging een machteloos FC Groningen met 5-0 onderuit. De inmiddels vertrokken  Dusan Tadic maakte die middag één doelpunt vanaf de strafschopstip.  Johan Kappelhof, veroorzaker van de strafschop kreeg in de eerste helft hierdoor de rode kaart. 

 

FC Twente

De ploeg van trainer Alfred Schreuder heeft een indrukwekkende thuisreeks op haar naam staan. De Tukkers verloren voor het laatst op 10 maart 2013 een competitiewedstrijd in eigen huis (Vitesse 0-1). Wel werd er dit seizoen thuis al gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag, Feyenoord en Ajax. Vorige week won FC Twente met 1-2 bij PEC Zwolle. Spits Luc Castaignos was twee trefzeker. Routinier Orlando Engelaar is door een blessure zondag in ieder geval niet van de partij. Oud-FC Groningen verdediger Darryl Lachman begint zeer waarschijnlijk op de bank.

 

FC Groningen

Na de spectaculaire 1-1 tegen PSV begint FC Groningen zeer waarschijnlijk met dezelfde basisopstelling tegen FC Twente. Dus met de veel besproken Minoun Mahi op de bank. De sierlijke buitenspeler krijgt vast en zeker in de tweede helft zijn invalbeurt. Wanneer Dino Islamovic (vorige week afwezig met een blessure) weer fit is zijn we benieuwd welke spits naast Dino op de bank mag plaatsnemen, Arjen Hagenauw of Jafar Arias? Het is hoogst onwaarschijnlijk dat we Lorenzo Burnet en/of Nick van der Velden mogen begroeten bij de wedstrijdselectie. Uitblinker van vorige week Sergio Padt (Man van de dag bij de NOS en Gilette speler van de week bij VI), staat natuurlijk weer onder de lat.

Krijgen we zondagmiddag weer een spectaculaire wedstrijd te zien of is FC Twente opnieuw een maatje te groot? Bij winst komt FC Twente met nog 3 punten verschil in zicht en kruipen we voorzichtig naar de top 5!

Laat ons weer eens juichen (in Enschede)!

Reageer nu

Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.

0 reacties

Nieuws van Zaterdag, 25 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 24 Juli 2015

Nieuws van Donderdag, 23 Juli 2015

Nieuws van Vrijdag, 19 Juni 2015

Nieuws van Vrijdag, 05 December 2014

Inloggen

Registreer je nu en reageer mee met je mede-GrunnFans. Daarnaast maak je kans op fantastische prijzen door mee te doen aan de opstelling van de week!

VS

Het seizoen is afgelopen